Rauwe pizza 1

Pizza 1

3 dagen van tevoren beginnen met het spruiten van boekweit. Dit doe je zo:

- boekweit een kwartier laten weken in water
- in een zeef doen en afspoelen
- afgedekt met een theedoek 2 á 3 dagen laten staan. 's Morgens en 's avonds spoelen. Je kunt de boekweit gebruiken wanneer er een klein staartje aanzit.

Voor dit recept heb je een dehydrator nodig.

Ingrediënten:

De bodem
2 koppen boekweit (=1 kop voor het spruiten)
1,5 kop lijnzaad
6 courgettes
2 geschilde tomaten
½ ui
2 - 3 el tamarisaus
65 ml olijfolie
1 teentje knoflook
1 tl (himalaya-)zout

Mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot een pasta. Maak hiermee een platte cirkel op een Paraflex sheet. Droog 8 - 12 uur in de dehydrator. Keer hem dan om en laat de bodem nog 1 – 2 uur drogen in de dehydrator zonder Paraflex sheet.

Gekarameliseerde uien
1 ui, in zo dun mogelijke plakjes gesneden
1 kop dadels, geweekt
1½ el tamari
2 el olijfolie
1/8 kop water

Mix dadels, tamari, olijfolie en water in een keukenmachine. Meng in een schaal de uien en de dadelmix met je handen. Doe deze mix op een Paraflex sheet en laat 2 tot 3 uur drogen in de dehydrator zodat ze zacht worden en een gekookt uiterlijk krijgen. Je kunt ze ook 8 – 10 uur laten drogen zodat ze droger en knapperiger zijn.

Pesto
1 kop verse basilicum, licht aangedrukt
1/8 kop pijnboompitten
½ el olijfolie
1/8 tl zout
1 tl citroensap

Mix alle ingrediënten niet te lang in een keukenmachine, de structuur moet een beetje grof blijven.

Tomatensaus
5 basilicumblaadjes
1 tomaat in stukjes
1 tl citroensap
1/8 ui
1 dadel (even geweekt)

Mix alle ingrediënten in een keukenmachine.

Cashewnotenkaas
3 koppen cashewnoten
2 koppen water
1 el edelgist (niet per se noodzakelijk)
een klein stukje ui
1 tl agave of honing (of evt. een ander zoetmiddel)
1 tl Himalaya zout

Mix alle ingrediënten in een keukenmachine.

Voor de topping
spinazie, fijn gesneden
kleine tomaatjes, stukjes paprika, olijven

Het maken van de pizza
– smeer de tomatensaus over de bodem;
– verdeel hier de spinazie over en daarna de pesto, de tomaatjes, paprika, in stukjes gesneden olijven en de gekarameliseerde uien;
– schenk als laatste de cashewkaas hierover.

Nu nog 45 minuten tot een uur in de dehydrator.
Eet smakelijk.

In de Raw Food Winkel kun je een pakket kopen met de producten die je nodig hebt voor dit recept, exclusief de verste groentes.

13-06-2013 09:52 door Joke

Reacties

Reactie plaatsen